открыть меню

The Bottle

The former naval prison — whose name comes from its distinctive shape — was originally built by architect Alexander Egorovich Shtaubert in 1830. The restoration and adaptation of the building for its new function took almost two years. The team restored the brickwork in the interior and exterior façades, as well as in the space of the first floor and the two stairwells, whose stairs were returned to their original cladding of Putilov limestone, flanked by cast-iron railings. The building has gained two elegant, Art Deco-styled elevators, 228 wood-framed windows featuring old-fashioned bronze handles and 163 doors restored from original blueprints. The renovation of the shared corridors used 2,480 square meters of floor tiles, 4,348 square meters of glossy wall tiles, and 1,139 lighting fixtures. The courtyard has been studded with 40 outdoor bullet lights, made from black metal to original project and now features a small stage for events. The round courtyard now features the Park’s “Small Stage,” with its own program of concerts, film screenings and other events.

The design of the common areas and all elements of the interior decor have been developed by the architecture bureau, Ludi Architects and Lyubov Leontieva, in collaboration with the team for the project New Holland: Cultural Urbanization

Лезь в «Бутылку»!

 
Our website uses cookies. Privacy Policy.